Na de vakantie weer fris van start

Na de vakantie weer fris van start

Drie weken geleden keek ik uit naar een heerlijke vakantie waarin gezien, rust en vrijheid op mijn verlanglijstje stonden. Nu drie weken later is de vakantie alweer ten einde en de werkweek weer begonnen. Deze keer geen grote stress, mijn kinderen hebben nog vakantie en hebben hun eigen ritme. Ik heb echt een heerlijke vakantie gehad en niet teveel gedaan. De kinderen zijn beide op kamp geweest en we hebben samen een paar dagen in Drenthe gekampeerd. Het was heerlijk om weer met de fiets door de bossen te struinen en de frissen boslucht te ruiken. Ik heb ook enorm genoten van de tijd die ik met ieder van de kinderen afzonderlijk heb doorgebracht. Even 1-op-1 tijd en aandacht en activiteiten gedaan die op hun eigen leeftijd zijn afgestemd. En niet onbelangrijk, we hebben ook samen lekker thuis doorgebracht zodat de vriendjes en vriendinnetjes konden langskomen om te spelen.

Hoe vergaat het jou na deze vakantieperiode? Zit je ook veel te snel weer in het ritme van werken en verplichtingen en is de rust en vrijheid van de vakantie vaak na 1 dag alweer grotendeels verdwenen? Jammer…toch? Wil je het vakantie gevoel ook langer vasthouden en lekker werken en blijven genieten van datgene wat je zo belangrijk en heerlijk vond aan de vakantie? DAT KAN! Ik zie je denken…DAT KAN? Ja echt, DAT KAN, ik zal je vertellen hoe.

Ik kan je verzekeren dat je met dit 5-stappenplan kan blijven genieten van datgene wat je belangrijk vond in je vakantie en het kan combineren met je dagelijkse werkzaamheden. Ik garandeer je dat je met meer plezier en energie beter in je vel zit.

 

Stappenplan

 

1. Schrijf op welke activiteiten je zo heerlijk vond in je vakantie

Denk hierbij aan sport, bezichtigingen, reizen, boek lezen, op het strand liggen, uit eten etc.

2. Bepaal wat je zo er zo fijn aan vond, wat leverde het je op?

Het gaf ontspanning, nieuwe inzichten, rust, etc.

3. Zet deze lijst in volgorde van belangrijkheid, de belangrijkste boven aan

Bepaal welke activiteiten je het meeste opleverde en zet ze in volgorde van belangrijkheid

4. Pak de maximaal de top-3 uit deze lijst

Neem niet direct teveel hooi op je vork en pak de 3 belangrijkste items

5. Integreer deze activiteiten in je dagelijks leven

Maak een plan hoe je je (vakantie) activiteiten kunt integreren in je dagelijks leven. Bijv. (hard)loop elke avond na het eten een rondje òf sta iets eerder op waardoor je meer tijd hebt om rustig aan tafel te ontbijten.
Ga er de komende tijd mee aan de slag en ontdek wat het doet voor je.

 

Resultaat

 

In mijn eigen vakantie heb ik vooral genoten van het fietsen in de Drentse bossen, dit levert mij energie op en maakt dat ik alles even kan vergeten wat met de dagelijkse beslommeringen te maken heeft. Het maakt mij enorm relaxed. De tijd die ik alleen met de kinderen heb doorgebracht heeft mij opgeleverd dat ik weer meer contact heb gekregen met de kinderen en daar wordt ik heel erg blij van. Verder heb ik ook gewoon niets mogen doen en daar wordt ik heel gelukkig van, niks doen levert mij vaak goede ideeën op, zowel privé als zakelijk.

  • Energie
  • Ideeën
  • Relax gevoel

 

En deze top-3 ga ik de komende tijd integreren in mijn dagelijks leven. Mijn plan hiervoor is als volgt:

  • Ik ga iedere dag (hard) lopen –> 3x in de week ‘s ochtend een rondje hardlopen van 3 km. Op de andere dagen, ‘s avonds na het eten een rondje van een half uur lopen bij mij in de polder.
  • Om meer ideeën op te doen ga ik 2 dingen doen. Dagelijks ‘s avonds een half uurtje vrij maken om te lezen en het laatste uurtje van de avond spendeer ik aan helemaal niets doen. Dus ook geen computer, tv, spelletje of radio aan.
  • Ik heb heel veel keuze om een relaxed gevoel te krijgen. Ik begin in deze mooie zomerse dagen met een heerlijk ontbijt buiten op de picknicktafel en geniet dan van de natuur om me heen.

 

Ik ben er van overtuigd dat wanneer je één of meerdere belangrijke punten integreert in je dagelijks leven dat je:

  • Meer plezier hebt in alles wat je doet
  • Je meer energie hebt om nog meer leuke dingen te ondernemen
  • Je beter in je vel zit en meer kunt genieten van alles wat je doet