Positieve energie

Positieve energie

In de afgelopen 2 weken heb ik veel positieve energie ervaren. Heerlijk om van te genieten. Alles lukt en de resultaten zijn er, blijer kun je mij niet krijgen. En ja….ik krijg daardoor nog meer energie! Hoe is dat zo gekomen?

Ruim 2 jaar geleden besloot ik om mij meer te gaan richten op de persoonlijke ontwikkeling van van projectmanagers en managers. Mensen meer leren over wie zij zelf zijn en hoe zij zelf krachtiger in het leven kunnen staan. En dan denk ik op dit moment even aan mijn vader, die hetzelfde werk deed met kinderen op de basisschool. De passie om iemand te helpen ontwikkelen komt dus daar vandaan.

Vanaf het moment dat ik wist wat ik wilde, ben ik dat pad ingeslagen en heb veel uurtjes gestopt in de ontwikkeling van mijn producten en mijn site. Voor mij zijn de volgende 3 punten de afgelopen 2 jaar van groot belang geweest:

  • Doel: Weet wat je wilt en weet wanneer en hoe je je doel bereikt
  • Geloven: Blijf geloven in je eigen kunnen en je eigen kracht
  • Aandacht: Geef consequent en constant aandacht aan je doel

 

Hoe blijf je nu positief?

En ook al heb je je doel helder en geloof je in jezelf en geef je aandacht aan je doel zodat het groeit, ook dan is het niet altijd makkelijk om positief te blijven. En wat heb je dan nog meer nodig?

  • Deel en vier je successen met de mensen om je heen
  • Ga op pad en vertel over hetgeen je bezig houdt
  • Geniet van iedere dag en benoem iedere dag de positieve punten, ook al zijn ze soms moeilijk te vinden

 

In de afgelopen twee jaar heb ik veel van mijn successen gevierd door het te delen met mijn familie en vrienden en door het te delen op facebook en twitter. Heerlijk om dan de reacties te zien van de mensen die om je heen staan. Ik kan daar echt van genieten en dat geeft me energie.

Sinds twee weken ga ik echt op pad om mijn product te verkopen. En daar, waar er voor mij eerst een enorme drempel was, want ja ik verkoop mezelf in zekere zin, is die toch wel verdwenen en vind ik het super om potentiƫle klanten te vertellen over wat ik voor hun kan betekenen. Heerlijke gesprekken zijn dat. En als laatste heb ik iedere dag wel een geniet momentje, als is het maar een mooie opkomende of ondergaande zon.

Ik weet zeker dat wanneer je weet wat je wilt, gelooft in jezelf en aandacht geeft aan datgene wat je wilt laten groeien je steeds positiever in het leven komt te staan en je doel met veel plezier bereikt.