Vier iedere kleine verandering uitbundig.

Vier je successen

Afgelopen weekend heb ik heerlijk genoten van de musical met paarden waarin mijn kinderen speelden. Zij hebben hier een jaar lang voor geoefend en speelden de sterren van de hemel. Het was een schitterend project waar een groep van 15 kinderen het afgelopen jaar hebben gewerkt aan hun zelfvertrouwen en weerbaarheid. Ik heb genoten en het is de investering van een jaar absoluut waard geweest. Het is één van de hoogtepunten uit mijn privé leven van afgelopen jaar.

De 5 stappen om je successen te vieren

 

1. Schrijf je successen maandelijks

Wanneer ik mijn successen en hoogtepunten niet maandelijks doorneem bekruipt me vaak het gevoel van ontevredenheid. ik beland dan makkelijk in een negatieve spiraal en ben niet meer in staat om positief te ondernemen. Ik heb dit doorbroken door maandelijks mijn successen op te schrijven en te vieren.

2. Vier je successen, keer op keer

Vier je successen, dat kan met iets kleins als een bloemetje of wijntje. En grotere successen kun je vieren door uit eten te gaan, een mooie investering in je bedrijf te doen of jezelf eens te verwennen. Ook het delen van je succes is een manier van vieren.

3. Wat heb je geleerd?

Natuurlijk zijn er niet alleen maar successen en hoogtepunten. Wanneer iets tegen zit, bepaal dan wat je hieruit kunt leren en beschouw dat leerpunt als positief. De volgende keer zul je het anders aanpakken en een ander, betere resultaat krijgen.

4. Zorg goed voor jezelf

Wanneer je goed in je vel zit, presteer je beter. Doordat je beter presteert zul je makkelijker en sneller succes hebben. Dus zorg goed voor jezelf om succes te hebben.

5. Wees trots op jezelf

Natuurlijk mag je trots zijn op wat je bereikt. Kijk af en toe ook eens terug, bekijk waar je een jaar geleden stond waar je nu staat en wees trots op dat resultaat.