Prolive Business Consultancy

Over mij

Mijn opa was directeur van machinefabriek Werkland N.V. in Nieuw-Weerdinge. Hij was technisch tekenaar en ik vond die grote tekentafel in zijn werkkamer supergaaf. De verhalen over hoe hij de fabriek aanstuurde en verre reizen maakte, vond ik fascinerend. Ik ben Anneke Lubbers en als klein meisje was ik al geïnteresseerd in auto’s en niet in barbies; ik had geen vriendinnetjes, maar vriendjes. Ik was ‘one of the guys’ en wilde daarmee laten zien dat ik als meisje niet onderdeed voor de jongens.

In het voortgezet onderwijs was ik goed in de bètavakken (scheikunde, wiskunde en natuurkunde). Daarmee ging ik mijn opa achterna. Verder leerde ik van huis uit om met iedereen in mijn omgeving te communiceren. Die combinatie is mijn kracht, ik spreek als techneut de taal van techneuten en kan dat ‘vertalen’ naar mensen die dat niet spreken. Na de middelbare school koos ik voor Technische Informatica aan de Hogeschool Drenthe in Emmen.

"Die combinatie is mijn kracht: ik spreek als techneut de taal van techneuten en kan dat 'vertalen' naar mensen die dat niet spreken."

Werkervaring

In 1993 behaalde ik mijn hbo-diploma Technische Informatica en mocht me ingenieur noemen. Ik startte mijn loopbaan bij KPN, in de tijd van de ontwikkeling van het mobiele netwerk. Dat was toen nog behoorlijk innovatief, maar ook nog klein en overzichtelijk. Wij waren de pioniers die alles deden, niet bang om iets nieuws in te stappen. Daar ben ik goed opgeleid, mede door cursussen in Zweden en Noorwegen. Ik leerde er het mobiele netwerk van binnen en van buiten kennen. We ontwikkelden nieuwe diensten zoals voicemail en sms en zetten die op de markt.

In de jaren daarna heb ik mij verder ontwikkeld als (senior) projectmanager en heb als pionier meerdere bedrijven, waaronder EnerTel en @Home Nederland, meegeholpen om op te starten binnen Nederland. Voor mij waren dit de meest fantastische klussen, ik mocht me overal tegenaan bemoeien, de deadlines stonden en we hoefden die alleen maar te realiseren. Ik word enorm blij van een start-up, kan daar mijn energie en kennis helemaal in kwijt en de adrenaline die door het lijf gaat als het project op tijd wordt opgeleverd is zo fijn.

In de loop van de jaren merkte ik dat ik behoefte had aan meer kennis over mijzelf, beter wilde leren communiceren en meer duidelijkheid wilde hebben over wat ik nu eigenlijk wilde bereiken. Ik ben daarom NLP-trainingen gaan volgen met als resultaat dat ik NLP-coach en trainer ben. Daarnaast pas ik NLP-technieken toe in mijn werkzaamheden als projectmanager, het resultaat is:

    • dat ik sneller tot de kern kom;
    • een betere verbinding heb met de verschillende projectleden;
    • problemen sneller kan tackelen.

Als hoofddocent Technische Informatica aan de Hogeschool Dirksen heb ik meerdere jaren lesgegeven en studenten gecoacht. Ik ben daardoor goed in staat om moeilijke materie op  te delen in kleine behapbare en begrijpbare delen en kan op meerdere manieren uitleg geven aan deze materie. Ik gebruik deze kennis ook in mijn projecten, immers denken en doen we allemaal anders. Ik kan me in die ander verplaatsen en daarmee duidelijkheid creëren zodat het project snel vlot getrokken wordt.

Waarom kiezen voor Prolive Business Consultancy

Ik ben meer een generalist dan een specialist.  Ik ben goed in staat om in een proces te zien wat iets in een latere fase voor effect heeft. Met die kennis, die analyse, kan ik bedrijven behoeden voor een enorme fout. Ik ben goed in het orde scheppen in chaos. Dat vertrouwen dat het met mijn aanpak goed komt, loopt als een rode draad door mijn werkervaring heen. Als er stront aan de knikker was en het moest in korte tijd geregeld zijn, dan riepen ze mij. En eigenlijk is dat nog steeds zo!

Ik DOE. Voor mij geen eindeloze discussies. Ik stel de juiste vragen en ga daarna organiseren. Geen poespas, maar een gestructureerde en rapporterende ‘hands on’-mentaliteit.

“Anneke is goed vanwege haar kennis en duidelijke communicatie. Ze is helder, duidelijk en we weten wat we aan haar hebben. Ze is op haar best in een grote chaotische organisatie, waar ze effectief de kluwen met draadjes ontwart.”

Ervaring opgedaan bij

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor verandering in jouw organisatie? ik maak graag tijd voor je onder het genot van een kopje koffie.

Scroll naar boven