Gewoon doen!

Het is half 6 in de ochtend en de wekker gaat, ik draai me nog even om en dan zwaai ik mijn benen naast het bed en sta op. Ik schiet mijn joggingbroek en trui aan, pak mijn sokken en ga de trap af naar beneden. Daar tref ik onze hond Koda, altijd blij en vrolijk, aan. Ik doe mijn wandelschoenen en jas aan en Koda loopt alvast naar de deur. Ik pak de riem en doe de looplampjes aan en om – het is immers om kwart voor zes nog donker en we gaan de deur uit.

We lopen zo snel mogelijk naar het eerst stukje groen, Koda doet zijn behoeft en daarna gaan we aan de wandel…. ons ochtendloopje van 3 kilometer.

Prioriteit

Ik kan me voorstellen dat je denkt, wat bezielt haar toch om om half 6 naast haar bed te staan en te gaan wandelen. Dit heeft alles te maken met prioriteit! Mijn lijf heeft het nodig om met grote regelmaat te bewegen, als ik dat niet doe dan zit ik binnen de kortste keren op de stoel met veel pijn en kan ik niet meer lopen. Bewegen en sporten is voor mij dus belangrijk om te kunnen blijven bewegen en werken.

Ik wissel het wandelen en sporten in de sportschool dan ook af, de ene dag een wandeling van 3 kilometer om de dag mee te starten en de andere dag om 7:00 uur een uurtje sporten in de sportschool.

Trance

Koda en ik lopen intussen over ons favoriete paadje met verlichting, langs het water. Koda loopt los en rent heen-en-weer, snuffelt er op los en komt zo nu en dan eens bij mij terug om te kijken hoe het gaat. We gaan de weg over, passeren de trambaan en komen uiteindelijk uit bij het grote veld met de eenden. Koda vind dit geweldig, als een haas wil hij er vandoor om de eenden op te jagen. Dit lukt echter niet, ik kan hem nog steeds tegenhouden, alhoewel dat ook lastiger wordt want hij is behoorlijk sterk aan het worden.

Na het eendenveldje gaan we naar het grote veld, hier mag Koda weer los en hij is door het dolle heen en rent de benen uit zijn lijf. We komen nu aan bij de mooiste dijk van Barendrecht en lopen terug naar huis, ik doe de deur open en we gaan ontbijten. Op dat moment ben ik alweer vergeten dat we buiten liepen, wat we allemaal hebben gezien en gedaan…. ik loop deze 3 kilometer elke dag weer in een soort trance. Het is 40 minuten die voor de rest van de dag alweer vergeten is, maar voor mij o zo belangrijk om de dag door te komen

Ritueel

Wist je dat onderzoek heeft aangetoond dat je iets 66 dagen moet volhouden om het onderdeel te laten worden van je ritueel? Houd hier dus rekening mee als je iets wilt aanpassen in je dagritme, je hebt twee tot 3 maanden nodig om het als automatisme uit te voeren.

Wil je eens met mij sparren over dit onderwerp? Maak dan een koffieafspraak in mijn agenda.


Anneke implementatie

Anneke Lubbers – business coach

Ik ben Anneke Lubbers, een gedreven en enthousiaste business coach voor sterk groeiende MKB-bedrijven in de technische sector.

Ik begeleid Directies en Managementteams met de verandering die gepaard gaat met een snelle groei. Ik begeleid deze MKB-bedrijven met het opzetten van de juiste managementstructuur en de inzet van processen en procedures om een meetbare en stuurbare output te creëren. Hierbij ga ik uit van de kracht van het eigen personeel en door de juiste man/vrouw op de juiste positie te zetten komt een ongekende energie vrij die omgezet wordt in enorme groei en stabiliteit.

In mijn eigen zoektocht naar het antwoord op de vraag “hoe blijf ik zelf staande in een omgeving die constant verandert?”, heb ik ontdekt dat ik als persoon daar een heel belangrijke rol in speel. Zo heb ik geleerd om in jezelf te blijven geloven en je aan je eigen doelstelling en plannen te houden. Ik heb geleerd dat ik tot zoveel meer in staat ben dan dat ik zelf vooraf voormogelijk heb gehouden. En … ik heb geleerd dat na regen, de zon altijd weer gaat schijnen.