Succesvol veranderen, welk doel streef jij na?

Wanneer ben jij succesvol als verandermanager?

De laatste maanden worstel ik met de vraag wanneer ben je succesvol? Ben ik succesvol wanneer:

  • ik veel geld verdien? òf
  • ik mijn veranderplannen op tijd en binnen budget afrond? òf
  • ik een glansrijke carrière maak? òf
  • ben ik pas succesvol als andere dat tegen me zeggen? òf
  • is het als ik doe waar ik goed in ben en plezier in beleef?

In dit artikel neem ik je mee in mijn zoektocht naar de sleutel voor succes van jou als verandermanager. Ik zal mijn geheim van succesvol zijn met je delen.

 

Wanneer ben jij succesvol als verandermanager?

In de lange periode waarin ik als projectmanager werkzaam was, was ik vaak succesvol. Ik werd gevraagd om lastige, niet lopende projecten weer vlot te trekken. Ook werd ik vaak gevraagd om grote klussen met een enorme deadline op te pakken. Dit was wat ik goed kon, werken onder (tijds)druk. Snelle resultaten, orde in chaos scheppen, daar werd ik gelukkig van en dat bracht mij succes en daarin was ik succesvol. Ik vond het heerlijk, het slokte al mijn tijd en energie op. Ik had leuk werk, vaak was het stresvol en ik had weinig tot geen tijd om privé leuke dingen te doen. Ook gebeurde het wel dat ik in het weekend vooral sliep, juist om bij te komen om in mijn werkweek weer hard aan het werk te kunnen. Ik vraag me wel af of ik in die periode nu echt succesvol was. Ja voor de buitenwereld was ik succesvol, maar ik liep mezelf vaak voorbij.

Het afgelopen half jaar was dat anders. Het afgelopen half jaar heb ik vooral gewerkt aan mijn droom, een droom waarin ik mijn kennis en kunde kan overdragen aan anderen waardoor het projectmanagement vak een meer menselijk karakter gaat krijgen. Het uiteindelijke projectresultaat telt voor mij niet meer. Ik word gelukkig van cursisten die vastberaden uit de training lopen en hun werk morgen anders doen dan vandaag waardoor ze energieker en blijer hun werk kunnen uitvoeren. Ik word er gelukkig van als ik zie dat mensen met plezier in hun projecten werken, creatief zijn om oplossingen te zoeken en op een adequate manier communiceren met elkaar.

 

De sleutel voor succes

Voor mij is de sleutel van succes, het vastberaden najagen van mijn droom. En bij dat najagen ieder succes, groot of klein, te vieren. Vanuit ieder succes verder te verbeteren, te leren en zo de ladder van succes te betreden. Ik ben er van overtuigd dat ik nu al succesvol ben, ook al is het maar in het klein en dat de ladder van succes mij nog succesvoller zal maken.

Ik ben succesvol op het moment dat ik mijn kennis en kunde kan overdragen aan anderen en zie dat de ander daardoor groeit en bloeit. Op het moment dat dat gebeurt, en dat is gelukkig in iedere workshop & training betreed ik weer een treetje van mijn eigen succesladder.

Wat betekent succesvol zijn voor jou? Laat je reactie achter op twitter, facebook of linkedin. Ik ben erg benieuwd.

 

Scroll naar boven